Wiosna w Kuchni+

Już niedługo na antenie Kuchni+ zostanie wyemitowany nowy sezon lokalnej produkcji „Bitwa na smaki: David vs Matteo 3”. David Gaboriaud i Matteo Brunetti po raz trzeci zmierzą się w kulinarnym pojedynku i powalczą o uznanie zaproszonych do studia gości. Jednak to nie wszystko co przygotowała stacja Kuchni+. Z początkiem kwietnia ukaże się nowy program Mariety Mareckiej „ABC GOTOWANIA – Kuchnia Włoska”, która tym razem skupia się na kuchni włoskiej. Będzie pizza, ravioli i wiele innych smakowitych potraw.

 

 

 

 

BITWA NA SMAKI: DAVID VS MATTEO 3

W każdym odcinku David i Matteo skrzyżują noże, by sprawdzić, który z nich lepiej poradzi sobie z kulinarnym wyzwaniem, rzuconym im przez gościa. Będą nie tylko gotować, ale też podglądać i komentować poczynania konkurenta. Przygotują dania m.in. ze szparagów, królika, szpinaku, wołowiny i słodkiej śmietanki. Ich zmagania ocenią Damian Kordas, Vienio, Natalia Sosin-Krosnowska i Jagna Niedzielska.

EMISJA: 28 MARCA, SOB. GODZ. 16:30

ABC GOTOWANIA – KUCHNIA WŁOSKA

Esencją kuchni włoskiej są proste potrawy, przygotowane z zaledwie kilku dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby i owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawa wielu dań. Marieta pokaże krok po kroku, jak zrobić domowy makaron, pizzę, risotto, zupę minestrone, foccacio, karczochy pod beszamelem, tiramisu i wiele innych pyszności.

EMISJA: 4 KWIETNIA, SOB. GODZ. 15:30

Kuchnia+ to również znane i lubiane produkcje zagraniczne:

JAMES MARTIN: WIELKA BRYTYJSKA PRZYGODA

Po Francji i Stanach Zjednoczonych przyszła kolej na rodzinną Wielką Brytanię. James Martin znów wyrusza w kulinarną podróż, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, puby, przepisy i tradycje.

James Martin przemierza Anglię, Szkocję, Walię i Irlandię Północną, zaglądając również do miejsc, w których nie był nigdy wcześniej. Na trasie jego podróży znajdą się m.in.: Archipelag Orkadów, Edynburg, wybrzeże Irlandii Północnej, Belfast, Norfolk, Kent, Wyspa Wight, Devon i Kornwalia. Towarzyszą mu uznani szefowie kuchni z danego regionu, dzięki którym poznaje miejscowe specjały i przepisy.

EMISJA: 31 MARCA, PON-PT. GODZ. 19:00

30 MINUT JAMIEGO

Jamie Oliver udowadnia, że 30 minut to mnóstwo czasu, a już na pewno w sam raz na przygotowanie wybornego posiłku dla całej rodziny. Jak on to robi? Zobaczcie sami!

Szybkie, codzienne obiady mogą być pyszne, zdrowe, fantazyjne i pięknie podane. Wystarczy pół godziny, aby je przygotować. Na serio! W tym programie nie ma montażu – Jamie gotuje przed kamerami w czasie rzeczywistym. Udowadnia, że wystarczy dobrze zorganizować sobie pracę w kuchni, zaopatrzyć się w ulubione, najczęściej używane składniki i odpowiednio dobrać przepisy.

EMISJE: OD 9 KWIETNIA, PON-PT. GODZ. 17:00

BRACIA STEIN – W KUCHNI I W WINNICY

Jack i Charlie Stein jadą do Republiki Południowej Afryki, by poznać tamtejszą tradycję winiarską. Próbują miejscowych specjałów, podziwiają widoki… Żyć nie umierać!

Jack Stein jest znanym widzom Kuchni+ kucharzem, a jego brat Charlie – sommelierem, tworzą więc zgrany duet smakoszy. Odwiedzają najbardziej cenione, południowoafrykańskie winnice, takie jak Meerendal nieopodal stołecznego Cape Town. Poznają sekrety winiarzy i lokalne odmiany popularnych szczepów winorośli. Degustują wina, raczą się potrawami miejscowej kuchni i rozmawiają z kucharzami. A to wszystko w zachwycających plenerach!

EMISJA: 14 KWIETNIA, WT. GODZ. 22:15

NA ISLANDZKIEJ FARMIE

Młody szef kuchni, Árni Ólafur, przenosi się z Nowego Jorku na Islandię. Kupuje farmę i rozpoczyna zupełnie nowy rozdział w swoim życiu. Czy to będzie sielanka?

Coraz więcej mieszkańców miast marzy o wyprowadzce na wieś. Niewielu jednak decyduje się na zmianę tak radykalną jak Árni Ólafur. Młody kucharz zostawia tętniący życiem Nowy Jork, by zamieszkać na Islandii, na odludnej farmie. Nie zna się na rolnictwie, ale chce uprawiać warzywa i hodować zwierzęta. Ciężko pracuje i… świetnie gotuje, w przerwach między pracą na roli a poznawaniem okolicy.

EMISJA: 19 KWIETNIA, NDZ. GODZ. 18:45

Kuchnia+ to polski kanał tematyczny skierowany do miłośników sztuki kulinarnej. Stacja prezentuje szereg programów z seriami poradnikowymi, dostarcza inspiracji, przedstawia porady o zdrowym odżywianiu oraz odkrywa sekrety kuchni innych kultur. Kanał nieustannie przyciąga atrakcyjną widownię kobiet z miast AFF 437 (W30-59 C50K+) z wyższym wykształceniem AFF 309 (W20-59 Edu High) oraz zajmujących wysokie stanowiska AFF 148 (W20-59 Top Management). Średni udział w oglądalności  kanału Kuchnia+ w grupie kobiet z miast wzrósł o 41% względem poprzedniego roku w tym samym okresie.

Dane: NAM, I 2020 – 18 III 2020, AFF vs A16-49, 06:00:00 – 25:59:59. SHR%, W16-49 C50K+ I – 22 III 2020 vs I – 22 III 2019.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *