„Cukrzyca” i „Przepisy dla diabetyków” – specjalne dodatki „Gazety Wyborczej”

Czy można wygrać z cukrzycą? Co sprzyja jej rozwojowi? Jak skutecznie ją leczyć i jak jej uniknąć? „Gazeta Wyborcza” w specjalnych dodatkach podpowiada, jak walczyć i zapobiegać cukrzycy, przedstawia także przepisy na smaczne dania dla diabetyków. W sprzedaży 13 i 14 listopada br.

 

 

 

 

 

Cukrzyca to pierwsza niezakaźna choroba, którą Światowa Organizacja Zdrowia uznała za epidemię obecnego wieku. Jeśli nie zmienimy swojego stylu życia i nawyków żywieniowych do roku 2030 ponad 10 proc. z nas, będzie cierpiało na cukrzycę. Jak temu zapobiec? Kluczem jest świadomość i wiedza o jej symptomach, przebiegu i odpowiedniej diecie.

Właśnie dlatego już 13 listopada br.w specjalnych wydaniach / książeczkach „Gazeta Wyborcza” opisze m.in sposoby na uniknięcie cukrzycy typu 1 w świecie niezdrowych nawyków żywieniowych i stresu; jakie są jej objawy cukrzycy typu 2 – jak ją wykryć i odpowiednio leczyć. Natomiast dzień później, 14 listopada ukaże się wydanie „Przepisy dla diabetyków”, w którym czytelnicy znajdą inspirujące przepisy na smaczne i zdrowe dania dla osób chorych oraz dbających o zdrowie, np. na nocną owsiankę bez gotowania i łososia pieczonego w liściach kapusty.

Każde z wydań będzie można kupić wraz z „Gazetą Wyborczą”, której cena wyniesie 5,49 zł.

Numer wspiera kampania promocyjna w stacjach radiowych, telewizji oraz w mediach społecznościowych. Działania przygotował i zaplanował dział promocji „Gazety Wyborczej”.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *