MediaZapowiedzi TV

„Gordon, Gino i Fred: męska podróż” na kanale BBC Lifestyle

Gordon Ramsay, Gino D’Acampo i Fred Sirieix to popularni restauratorzy znani z zamiłowania do podróży. Wybierają się na kolejną wspólną wyprawę. Tym razem ich niezawodny kamper będzie podbijał autostrady Meksyku oraz Stanów Zjednoczonych.

 

 

Delektując się widokami i kulinarnymi przysmakami Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Teksasu i Tijuany, Gordon, Gino i Fred nie ograniczają się w swoim zamiłowaniu do wygłupów. Hamburgery nie na każdą kieszeń, joga z kozami, wyścigi pojazdami buggy po wydmach, łowienie ryb włócznią, kowbojskie popisy, zapasy w winogronach to tylko niektóre z atrakcji, jakich sobie dostarczą w trasie.

Co może pójść nie tak? Wystarczy połączyć zwariowane przygody, wystawne uczty, pikantne sprzeczki, przerost ego z walką o dominację w kuchni oraz za kierownicą i odpowiedź gotowa. Jak wiadomo, ci amigos uwielbiają dobre jedzenie, psikusy i niewybredne żarty, więc widzów czeka prawdziwie rozrywkowa uczta.

Na początku podróży chłopaki wyruszają do Meksyku w poszukiwaniu najlepszego śniadania na świecie. Po drodze próbują najsłynniejszego meksykańskiego napoju – Tequili. Następnie trio udaj się na jeden z najsłynniejszych meksykańskich rynków żywności, po drodze spierając się o to, kto ma najbardziej wymagające podniebienie. Aby przetestować swoje kubki smakowe, Gordon i Gino postanawiają wziąć udział w testowaniu chilli. W Meksyku jest uprawianych sto pięćdziesiąt odmian tej papryki, więc czeka ich pikantna uczta.

W dalszej części Gordon, Gino i Fred odwiedzą stan Nevada, gdzie czeka ich między innymi: przelot helikopterem nad Wielkim Kanionem, połów pstrągów w potężnej rzece Kolorado oraz wizyta w Las Vegas, gdzie spróbują hamburgera z amerykańskiej wołowiny Wagyu, homara, foie gras, pancetty
i amerykańskiego koziego sera, skropionego 100-letnim octem balsamicznym, za jedyne 777 dolarów.

W San Francisco, które może pochwalić się 61 restauracjami wyróżnionymi gwiazdką Michelin, trio poznaje najnowszy lokalny trend jakim jest wykorzystywanie w kuchni marihuany, która została zalegalizowana w Kalifornii w 2018 roku. Pomimo przestróg Gordona, Gino i Fred próbują klasycznej hippisowskiej herbaty i kanapek z ogórkiem i marihuaną.

Nie ma lepszego miejsca na świecie do grillowania niż Teksas, więc tę część podróży chłopcy rozpoczną przystankiem jednej z najlepszych restauracji z grillem na świecie. Po wspaniałej uczcie czeka ich jednak nieco ciężkiej pracy. Najpierw udają się do lasu, aby znaleźć drewno, które najlepiej nadają się na opał i stanowią o smaku prawdziwego teksańskiego grilla, a potem biorą udział w przyspieszonym kursie ścinania drzew.

Widzowie udadzą się w pełen przygód i nowych smaków road trip po amerykańskiej i meksykańskiej kuchni w wyjątkowym towarzystwie na miarę gwiazdki Michalin.

„Gordon, Gino i Fred: męska podróż” 5 odcinków, od środy 24 czerwca, godz. 21:55 na kanale BBC Lifestyle

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *