Nowa „Kuchnia” z wydaniem specjalnym „Strączki na cztery pory roku”

Rozmowa z Agnieszką Kręglicką o 30 latach polskiej gastronomii, proste sposoby na grillowanie warzyw i mięsa oraz sezonowe przepisy fasolkę szparagową – redakcja najnowszego numeru dwumiesięcznika „Kuchnia” przygotowała wiele ciekawych tematów dla kulinarnych miłośników. Magazyn, który ukaże się we wtorek – 4 czerwca br., będzie można kupić również w wersji z numerem specjalnym pt. „Strączki na cztery pory roku”.

 

 

Magazyn „Kuchnia” włącza się w ogólnopolską akcję społeczną „Menu Wolności”, która zachęca wszystkich Polaków do wspólnego i radosnego świętowania rocznicy wyborów 4 czerwca 1989 roku. W jej ramach w najnowszym numerze pisma ukaże się rozmowa z restauratorką Agnieszką Kręglicką, która opowiada o przemianach, jakie nastąpiły w ostatnich 30 latach w polskiej gastronomii.

Redaktor naczelna „Kuchni” Ewa Wagner zachęca czytelników pisma do przesyłania własnych opowieści z ostatnich 30 lat: – Jeśli chcecie się podzielić swoimi kulinarnymi wspomnieniami z tego okresu – piszcie do mnie lub wejdźcie na nasz profil na Instagramie (@magazyn_kuchnia) i dołączcie do zabawy! pisze we wstępniaku numeru.

W wydaniu jak zawsze nie zabrakło przepisów na sezonowe dania – tym razem z fasolką szparagową w roli głównej – świetną na ciepło i na zimno, jako samodzielne danie, a także jako baza pasty. Redakcja przedstawia również sposoby na proste i szybkie grillowanie warzyw i mięsa, nawet w plenerze. W stałym cyklu redakcyjnym poświęconym wypiekom z różnych mąk testuje z kolei mąkę ryżową, z której można przygotować m.in. syczuańskie roladki z krewetkami, serowe krakersy, ciasteczka z matchą oraz ciasto wiśniowe z daktylami. Dziennikarze zachęcają również do niemarnowana resztek warzyw i prowadzenia z nich własnej uprawy na domowym parapecie – wystarczy tylko woda, światło i odrobina uwagi, aby wyrosły z nich nowe listki czy roślinki.

Najnowsze wydanie „Kuchni” dostępne będzie w sprzedaży w wersji ze specjalnym wydaniem magazynu pt. „Strączki na cztery pory roku”. Czytelnicy znajdą w nim przepisy na 107 potraw z warzyw strączkowych, w tym efektowne przekąski i sałatki, sycące zupy, pełne aromatów dania, łatwe do przygotowania przetwory, wyborne desery oraz pyszne dania jednogarnkowe.

Czerwcowo-lipcowy numer „Kuchni” ukaże się na rynku jutro – we wtorek, 4 czerwca br. w cenie 11,99 zł. Magazyn wraz z dodatkiem „Strączki na cztery pory roku” kosztować będzie 13,99 zł. Wydanie wspiera promocja w prasie („Logo”), w radiu (radiostacje Agory), w telewizji (Kuchnia+), w kinach sieci Helios oraz w mediach społecznościowych. Działania reklamowe przygotował zespół marketingu czasopism Agory.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *