Podróże po talerzu z Canal+ online

Tajlandia – jedna z ulubionych wakacyjnych destynacji Polaków. Kojarzona z egzotycznymi rozrywkami Bangkoku, buddyjskimi świątyniami i rajskimi plażami. Kulinarnie przywodzi na myśl głównie diabelsko ostre potrawy i pad thaia. To jednak nie jedyne gastronomiczne atrakcje, jakie oferuje! Wraz z serwisem CANAL+ online i kanałem Canal+ Kuchnia w te wakacje wybierzmy się w kulinarną podróż po talerzu. Wypróbujcie przepisy mistrzów gotowania z całego świata!

 

Na pierwszą wyprawę wyruszymy wraz ze znaną widzom CANAL+ Kuchnia – Martą Dymek. Zwiedzimy m. in. fabrykę tofu, manufakturę sosu sojowego czy organiczne farmy i uprawy. Gospodyni „Zielonej rewolucji” zdradzi również proste i szybkie przepisy na tajskie potrawy ze składników łatwo dostępnych w Polsce.

Podpowie, czym zastąpić te produkty, których nie uda się zdobyć – tak by nie utracić oryginalnego, egzotycznego smaku. Jak samodzielnie przygotować pastę curry? Jak nadać azjatycki aromat grillowanym boczniakom? Co jest sekretem kultowego mango sticky rice? Przekonajcie się sami!

„Zieloną rewolucję Marty Dymek w Tajlandii” obejrzycie w CANAL + online na canalplus.com

Dla miłośników bardziej nieoczywistych doznań proponujemy wycieczkę z legendarnym szefem kuchni, Anthonym Bourdainem. W programie „Miejsca nieznane” odwiedza m. in. krainę ryżu w prowincji Chiang Mai, gdzie odkrywa lokalne przysmaki. A będą to odkrycia niewątpliwie kontrowersyjne, na miarę Bourdaina!

Zupa z krwi, ogon z grilla czy móżdżek o orzechowym posmaku, a wszystko to suto zakrapiane lokalną whisky. Temu kucharzowi żadne kulinarne eksperymenty nie są straszne, ale może wy nie róbcie tego w domu…

Wszystkie sezony programu „Anthony Bourdain – miejsca nieznane” dostępne są w CANAL + online na canalplus.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *