Słodkie poniedziałki w lutym w Food Network!

Już 1 lutego na antenie Food Network Duff Goldman – gospodarz programu „Torty na zamówienie” ruszy do walki o tytuł króla wypieków. Czy słynny Buddy Valastro powinien obawiać się konkurencji? W poniedziałkowym paśmie widzowie obejrzą również zaciętą rywalizację najlepszych cukierników Ameryki w przygotowaniu najsmaczniejszych i najciekawszych ciast oraz będą mieli okazję zobaczyć jak powstają najbardziej zwariowane torty na świecie!

 

Legenda piekarnictwa Baltimore – Duff Goldman i jego zespół dekoratorów, projektantów i konstruktorów z Charm City Cakes pracują przez całą dobę, aby przygotować, wyglądające jak małe dzieła sztuki, ciasta na różnego rodzaju wydarzenia i uroczystości. Już od 1 lutego, w każdy poniedziałek o godz. 23:15 razem z Duffem i jego załogą, prześledzimy proces powstawania oryginalnego tortu – od projektu aż do momentu jego dostawy. Cukiernicy staną przed nie lada wyzwaniami – stworzeniem bajkowego wypieku z postaciami Muppetów, ciasta w kształcie chińskiego smoka na Festiwalu Petard w Chinatown, czy podwieszanego tortu, stylizowanego na podmorską otchłań…

Natomiast 15 lutego, o godz. 21:15 dziewięciu światowej klasy piekarzy rozpocznie walkę o nagrodę pieniężną oraz tytuł „najlepszego cukiernika w Ameryce” w programie o tym samym tytule. Profesjonaliści z całego kraju zmierzą się z zadaniami, które zweryfikują ich umiejętności techniczne, kreatywność, a także biegłość w pracy z określonymi smakami i składnikami. Kibicował im będzie gospodarz programu – popularny szef kuchni, restaurator i autor książek – Scott Conant.

W poniedziałki, o godz. 22:45, kontynuowana będzie również emisja trzeciego sezonu „Szalonych cukierników”. Program pokaże widzom jak najlepsze zakłady cukiernicze w USA tworzą totalnie szalone ciasta. Od nieszablonowych tortów weselnych, po repliki zwierząt naturalnej wielkości. Krok po kroku zobaczymy, jak pracownicy tworzą, wypiekają i budują te oszałamiające słodkie dzieła.

fot. Food Network

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *